Twoja przeglądarka jest przestarzała. Zaktualizuj ją!
Czytelnia

Ekstrakt z zielonej kawy - czynnik ograniczający przyswajalność cukru w kontroli masy ciała

Artykuł dr Dariusza Lipiaka, dyrektora Oddziału Przemysłu Farmaceutycznego Brenntag Polska, o właściwościach i mechanizmie działania zielonej kawy.

 

"Już od pewnego czasu prowadzone badania wykazywały zależność pomiędzy zwiększonym spożyciem kawy a mniejszym ryzykiem rozwoju nadwagi i otyłości oraz cukrzycy drugiego typu. Z początku sądzono, że kofeina znana ze swoich właściwości farmakologicznych jest jedynym czynnikiem wywołującym tę zależność i wpływającym na redukcję masy ciała..."


Aby pobrać artykuł należy kliknąć w okładkę magazynu "Świat Przemysłu Farmaceutycznego".

Życzymy przyjemnej lektury.



Więcej informacji:

Dariusz Lipiak

Oddział Przemysłu Farmaceutycznego

Brenntag Polska Sp. z o.o.
tel. (22) 544 78 60
dariusz.lipiak@brenntag.pl

 




Pokaż listę newsów
Brenntag Polska
05-05-2014
Czytelnia
Ekstrakt z zielonej kawy a redukcja masy ciała